Једнодневна тура: Хум Ораховски

  0
  35

  Полазак: Субота у 7:30h – паркинг код цркве Св. Ђорђа, испод Горице

  Опис: Пут од Подгорице до Корита је дужине 30км или 45 мин вожње.
  Почетна тачка за стазу која води на Хум ораховски су Корита (1334мнм), до врха имамо 3.5км и 500 метара висинске разлике.
  Због снијега који пада ових дана, и прогнозе по којој ће падати и у петак, није сигурно да ће пут бити проходан до Корита, па је могуће да ћемо до почетне тачке морати да идемо пјешке од Грађена, што ће значајно продужити трајање туре. Због дужег приступа ћемо умјесто праћења стандардне стазе, ићи директно на врх, што неће бити проблем због доста снијега. У редовним условима, када је до почетне тачке могуће доћи аутом, и иде се стандардном рутом, тура траје око 6 сати са паузом на врху, у нашем случају ће тура трајати дуже, али ће повратак на Корита бити прије мрака.

  Тип туре: Због доста новог снијега и дужег приступа, тура спада у физички средње тешку, али технички лаку, и за њу је потребна средња планинарска кондиција.

  Потребна опрема: Ранац за једнодневну туру; Вода – око 1.5л; Храна за један дан; Слојевита и топла одјећа, Капа и рукавице; Планинарски штапови; Добре ципеле и резервне чарапе; Гамашне; Наочаре за Сунце; Чеона лампа пожељна; Резевна одјећа у ауту, када завршимо са туром;

  Додатак: Пошто ће бити доста новог снијега, предлажем ношење крпљи!

  Водич: Душко Мрдак, бр.тел. 069 451 804
  Пријаве: Пријаве за туру су у просторијама клуба (четвртак 19:00 – 20:00) или поруком на број водича (вајбер)
  Превоз: Сопствени или организован зависно од броја пријављених као и од стања на путу.
  * У случају знатне промјене прогнозе и лоших временских услова, водич има право на одлагање туре

  Postavi odgovor

  Please enter your comment!
  Unesite Vaše ime ovdje