Jednodnevna tura: Hum Orahovski

  0
  60

  Polazak: Subota u 7:30h – parking kod crkve Sv. Đorđa, ispod Gorice

  Opis: Put od Podgorice do Korita je dužine 30km ili 45 min vožnje.
  Početna tačka za stazu koja vodi na Hum orahovski su Korita (1334mnm), do vrha imamo 3.5km i 500 metara visinske razlike.
  Zbog snijega koji pada ovih dana, i prognoze po kojoj će padati i u petak, nije sigurno da će put biti prohodan do Korita, pa je moguće da ćemo do početne tačke morati da idemo pješke od Građena, što će značajno produžiti trajanje ture. Zbog dužeg pristupa ćemo umjesto praćenja standardne staze, ići direktno na vrh, što neće biti problem zbog dosta snijega. U redovnim uslovima, kada je do početne tačke moguće doći autom, i ide se standardnom rutom, tura traje oko 6 sati sa pauzom na vrhu, u našem slučaju će tura trajati duže, ali će povratak na Korita biti prije mraka.

  Tip ture: Zbog dosta novog snijega i dužeg pristupa, tura spada u fizički srednje tešku, ali tehnički laku, i za nju je potrebna srednja planinarska kondicija.

  Potrebna oprema: Ranac za jednodnevnu turu; Voda – oko 1.5l; Hrana za jedan dan; Slojevita i topla odjeća, Kapa i rukavice; Planinarski štapovi; Dobre cipele i rezervne čarape; Gamašne; Naočare za Sunce; Čeona lampa poželjna; Rezevna odjeća u autu, kada završimo sa turom;

  Dodatak: Pošto će biti dosta novog snijega, predlažem nošenje krplji!

  Vodič: Duško Mrdak, br.tel. 069 451 804
  Prijave: Prijave za turu su u prostorijama kluba (četvrtak 19:00 – 20:00) ili porukom na broj vodiča (vajber)
  Prevoz: Sopstveni ili organizovan zavisno od broja prijavljenih kao i od stanja na putu.
  * U slučaju znatne promjene prognoze i loših vremenskih uslova, vodič ima pravo na odlaganje ture

  Postavi odgovor

  Please enter your comment!
  Unesite Vaše ime ovdje