ODLAŽE SE: Hum Orahovski 04.03.2018

  0
  51

  Zbog nevremena tura će biti odložena! Uskoro se javljamo sa novim vijestima.

  OPIS: Početna tačka za stazu koja vodi na Hum orahovski su Korita (1334mnm), do vrha imamo 3.5km i 500 metara visinske razlike. Zbog snijega koji pada ovih dana i prognoze po kojoj će padati i u petak, nije sigurno da će put biti prohodan do Korita, pa je moguće da ćemo do početne tačke morati da idemo pješke od Građana, što će značajno produžiti trajanje ture. Zbog dužeg pristupa ćemo umjesto praćenja standardne staze, ići direktno na vrh, što neće biti problem zbog dosta snijega. U redovnim uslovima, kada je do početne tačke moguće doći autom i ide se standardnom rutom, tura traje oko 6 sati sa pauzom na vrhu. U našem slučaju će tura trajati duže ali će povratak na Korita biti prije mraka.

  TEŽINA TURE: Srednje teška, sa snijegom na stazi. Tehnički laka tura – srednja planinarska kondicija je potrebna.

  OPREMA:
   Ranac za jednodnevnu turu, voda – oko 1.5l, hrana za jedan dan, slojevita i topla odjeća, kapa i rukavice, planinarski štapovi, dobre cipele i rezervne čarape, gamašne, naočare za Sunce, čeona lampa poželjna, rezevna odjeća u autu – kada završimo sa turom.
  Pošto će biti dosta novog snijega, predlažem nošenje krplji!

  MJESTO OKUPLJANJA: Kod crkve Sv. Đorđa pod Goricom.
  DATUM I VRIJEME: Nedelja 04.03. 2018 u 07:15 časova – povratak je u večernjim satima.
  PREVOZ: Sopstveni (u slučaju većeg broja polaznika prevoz će biti organizovan)
  VODIČ: Radonja Srdanović – 067 742 600 (viber)

  Prijave za turu su u prostorijama kluba na redovnim sastancima (utorak ili četvrtak 19:00 – 20:00) ili porukom na broj vodiča.

   

   

  Postavi odgovor

  Please enter your comment!
  Unesite Vaše ime ovdje