Najava: Sušica – Škrka

  0
  4

  POLAZAK: Neđelja, 01.07.2018. u 07:00h
  PREVOZ: Organizovan
  MJESTO POLASKA: Pod Goricom, kod crkve Sv. Đorđa
  OPREMA: Planinarske cipele, slojevita odjeća, hrana, voda, zaštita od sunca.
  TEŽINA TURE: Laka do srednje teška tura.
  KRATAK OPIS TURE: Put nas vodi od Sušičkog jezera odakle se planira pokret nakon dva i po sata vožnje od Podgorice (od Žabljaka preko Male Crne Gore do Sušice). Tura je u jednom pravcu dugačka oko 8km a visinska razlika je oko 800m.n.v. Prema poslednjim mjerenjima za taj podvig će nam u povratku trebati dva i po do tri sata a na usponu tri i po do četiri. Tura inače većim dijelom ide kroz bukovu šumu i uz potok kojeg pravi vodopad Skakala. Pored vodopada ćemo u jednom trenutku praviti pauzu kao i finalni uspon. Turu završavamo na Velikom škrčkom jezeru.
  VODIČ: Nikola Bošković +382 (0) 69 510 015 – prijave isključivo SMS/VIBER/WHATSAPP sa tekstom IME PREZIME i BrTELEFONA (br telefona polaznika ukoliko prijavljujete nekog drugog)
  DODATNO: VAŽNO je da se obuku pantalone dugačkih nogavica zbog visoke polu-prohodne trave kroz koju prolazimo. Vodopad Skakala, odnosno stijene koje ga okružuju su izuzetno klizave i eventualno fotografisanje se MORA obaljati uz izuzetan oprez i na odgovornost polaznika.

  Postavi odgovor

  Please enter your comment!
  Unesite Vaše ime ovdje