NAJAVA: Uspon na Savin kuk (2313mnv) 28.01.2018

  0
  81

  Polazak: Nedelja, 28.01.2018.godine, u 06:00h, ispred crkve Sv. Đorđa pod Goricom.
  Težina ture: Srednje teška tura
  Opis ture: Savin kuk je jedan od najposjećenijih vrhova Durmitora. Ime Savin Kuk, vrh je dobio po Rastku Nemanjiću koji je često posjećivao Durmitor. Staza do samog vrha napravljena je još početkom dvadesetog vijeka za izlazak crnogorskog Kralja Nikole prvog. Osim toga, ovaj vrh je privlačan i zbog legende o Savinoj vodi(2.212mnv), za koju se tvrdi da je ljekovita.

  O usponu:Uspon počinjemo sa početka skijališta koje se nalazi na 1500mnv. Prelazimo visinsku razliku od 800 metara što znači da nam do vrha treba 3-4 sata zavisno od visine sniježnog pokrivača.
  Sa Savinog kuka pruža se veličanstven pogled na cijeli Durmitor, masiv Maglića, Bioče, Volujak, Ljubišnju, na Sinjajevinu, Komove,na dio Moračkih planina, Bjelasicu.

  Oprema: S obzirom da se radi o usponu u sniježnim uslovima obavezno je imati zimsku opremu, a to su: duboke zimske gojzerice, dereze, cepin, gamašne.Ostalo: Slojevita topla odjeća, voda za cio dan I ostala prateća oprema.
  Za sada, po vremenskim prognozma, očekuje nas vedar i ne mnogo hladan dan. U slučaju promjene prognoze, učesnici će biti obaviješteni na vrijeme.
  Ko želi, može se spustiti skijama, žičarom ili na planinarski način-pješke. :)))
  Vodič: Bojan Bošković.
  Prijavu možete obaviti na broj (poziv, poruka, viber) Danijele Bošković 067 22 00 91 ili dolaskom u Klub (četvrtak 19-20h).
  Prevoz: Sopstveni ili organizovani-zavisno od broja prijavljenih učesnika.

  Postavi odgovor

  Please enter your comment!
  Unesite Vaše ime ovdje