Najava: Vikend tura: Hridski krš i Bogićevica

  0
  13

  Najava ture: Hridsko jezero (1970 m), Hridski krš (2358 m) Bogićevica (2374m) Starac (2352m)
  Vrijeme polaska: Petak, 13. 07. 2018. u 15:00
  Povratak: Nedelja 15.07 2018 do 20:00
  Mjesto polaska: parking kod crkve Svetog Đorđa pod Goricom
  Prevoz: organizovani
  Težina ture: Srednje teška
  OPIS: PK „Komovi“ za trinaestojulske praznike organizuju vikend boravak u reonu plavskih Prokletija. Polazak je planiran u petak 13 jula u 15 časova. Dolazak u Babino polje do 20 časova gdje ćemo biti smješteni u planinarskim kolibama. U subotu rano ujutro polazimo na uspon ka Hridskom kršu i Bogićevici. Nakon 2:30 sata hoda dolazimo do Hridskog jezera gdje pravimo kratku pauzu.
  Hridsko jezero se nalazi na sjeveroistočnoj strani Prokletija.Spada u red najviših planinskih jezera Crne Gore, poznatih pod nazivom gorske oči.Smješteno je ispod vrha Hridski krš (2.358mnv), po čemu se smatra da je i dobilo ime.Tokom ljetnjih dana kada je niži vodostaj jezero je dugačko oko 290 metara, a maksimalna širina mu je oko 175 metara. Ukoliko se odlučite za šetnju duž obale čeka vas oko kilometar puta, a ljeti je ovo jezero najposjećenije.Od brojnih crnogorskih planinskih jezera ovo je smješteno na najvećoj nadmorskoj visini od 1.970 metara. Okruženo je četinarima, zbog čega je jezero obojeno lijepim nijansama zelene boje. Voda je izuzetno bistra, što se objašnjava njenom izuzetnom čistoćom.
  Od Hridskog jezera do vrha Bogićevice ima oko 2 sata hoda. Ko ne želi da nastavi ka Bogićevici može da ostane kod Hridskog jezera i čeka povratak grupe. Poslije uspona na Bogićevicu i povratka na Hridsko jezero predviđen je odmor i kupanje. Predveče povratak u Babino polje.
  U nedelju je predviđeni opcioni uspon na planinu Starac (2352m) u zavisnosti od dogovora grupe. Nakon uspona pakovanje i povratak za Podgoricu.
  OPREMA: Planinarske cipele, topli duks jer noći znaju da budu svježe, hrana, flaša za vodu (vode ima kod doma i par izvora na putu), zaštita od sunca, fotoaparat….
  Cijena 25e
  Broj mjesta je ograničen. Akontaciju od 15 evra potrebno je najkasnije uplatiti do četvrtka12 jula.
  Vodič: Rade Dulović
  Prijave i dodatne informacije: utorkom i četvrtkom u prostorijama kluba od 19 do 20 časova ili SMS/Viber porukom i pozivom na broj 069/497-003.

  Podijeli
  Prethodni tekstNajava: Lola – Trpezarija

  Postavi odgovor

  Please enter your comment!
  Unesite Vaše ime ovdje