Stabanska jezera 18.08.2019

  0
  0

  POLAZAK: Neđelja 18.08.2019. godine, u 7h ispod Gorice, iza stadiona FK Budućnost;
  PREVOZ: Organizovan (kombi).
  OPREMA: Planinarske cipele su poželje ili (duboke) patike sa tvrđim đonom, hrana za jedan dan, voda (postoje izvori na trasi ali nije sigurno da li su aktivni), zaštita od sunca (kapa/šešir i krema), rezervna odjeća.

  TEŽINA TURE: tura nije tehnički zahtjevna i laka je uhodanim planinarima, početnicima možda bude zahtjevnija zbog strmijeg početka ture.

  KRATAK OPIS: Nakon prolaska Plužina, nastavljamo prema selu Stabna. Početak staze kod skretanja za Malo stabansko jezero međutim, ovoga puta nastavljamo desno – dalje prema gornjem selu sa čijeg izvora počinjemo uspon. Dalji uspon koji nas očekuje traje oko 1h a veći dio uspona je kroz gustu bukovu šumu koja će nam garantovati lijepu hladovinu. Nakon izlaska iz šume nas dočekuje katun Stabna i Goveđi do. Tu je i drugi izvor i uz malo sreće, ako bude aktivan u ovo doba godine, moći ćemo da se okrijepimo hladnom izvorskom vodom. Nakon uspona do katuna, ostatak ture je bez uspona uz obilazak još jednog izvora (Zemunica) i jezera iz naslova ture.
  Puna šuma zelenila iznad debele hladovine, tri izvora, katun, dva jezera i mnogo prirode između za prilog…više nego dobar razlog za šetnju u neđelju, doping za radne dane ili bar jedan drugačiji dan odmora.
  Svi polaznici idu na sopstvenu odgovornost.
  Cijena ture je 10€ po polazniku (ako se prijavi više od 17 polaznika).
  VODIČ: Nikola Bošković 069 510 015
  DODATNO: Prijave na tel. Vodiča isključivo porukom (viber/whatsapp/sms) sadržaja: IME PREZIME (i broj telefona ukoliko prijavljujete drugo lice). U prostorijama kluba u četvrtak od 19 do 20h neophodno je da se položi depozit za sve koji nisu članovi Komova u iznosu od 10€.

  Podijeli
  Prethodni tekstVila – neđelja 0700h 23.06.2019.

  Postavi odgovor

  Please enter your comment!
  Unesite Vaše ime ovdje