Vikend tura: Prekornica (Kula 1.927mnv)

  0
  0

  VRIJEME OKUPLJANJA: Petak 14.02.2020 u večernjim satima, Danilovgrad.

  MJESTO POLASKA: Po dogovoru sa vodičem za vrijeme i mjesto polaska.

  PREVOZ: sopstveni

  OPIS TURE:
  Petak, 14. 02. 2020.
  Dolazak u planinarski dom „Studeno” u poslepodnevnim časovima. Do doma se stiže nakon 20 km vožnje prateći putokaze od Danilovgrada. U domu je obezbijeđen smještaj za prijavljene.

  Subota, 15. 02. 2020. 
  Početak uspona na Kulu 1927 mnv je zakazan u 06:00 časova. Uspon ka vrhu Kula počinje od planinarskog doma ‘Studeno’ i traje oko 5 sati što zavisi od broja učesnika,visine sniježnog pokrivača i vremenskih prilika. Uspon nije tehnički zahtjevan ali zbog dužine staze (oko 8km) preporučuje se samo fizički spremnim osobama.

  Nedelja, 16.02.2020.
  Po dogovoru, moguće je organizovati uspon na Lisac 1563 mnv.

  Zbog ograničenosti smještaja prijave sa imenima učesnika neophodno je prijaviti vodiču.

  POTREBNA OPREMA: Učesnik mora biti iskusan i u dobroj fizičkoj kondiciji, mora posjedovati opremu za zimski uspon i sve vrmeneksne uslove. Dakle: vreću za spavanje, planinarske zimske čizme, gamažne, aktivnu zimsku odjecu, štapove, čeonu lampu, krplje (po mogućnosti), hranu i vodu za 8-10 sati uspona – na dan uspona.
  U par soba nema grijanja pa je potrebno imati toplu vreću. Hrana je iz ruksaka.
  Pošto je u dnevnom boravku postavljen brodski pod potrebno je donijeti papuče ili patike kako bi ga sačuvali od habanja sa gojzericama.

  DODATNE INFO.: Prekornica zahvata centralni dio Crne Gore, prostor između Nikšićkog polja i Maganika sa sjeverozapada i sjevera, kanjona Morače sa istoka, Bjelopavlićke ravnice i rijeke Zete sa zapada i juga.
  Sa Kule se pruža pogled na Nikšićko polje, Maganik, Kapu Moračku, Sinjavinu, Komove, Kamenik, Rebrčnik, Lisac, Brotnjik, Kučke planine, Prokletije, Rumiju, Lovćen, Podgoricu sa okolinom, Garač.

  VODIČ: Dražen Pavličić, 068 786 990

  NAPOMENA: U slučaju loših vremenskih prilika vodič ima pravo da otkaže/odloži turu i dužan je da o promjenama obavijesti sve učesnike ture.
  Svi učesnici ture idu na sopstvenu odgovornost.
  Svi učesnici su dužni da poštuju upute vodiča. Svi učesnici idu na sopstvenu odgovornost.

  Podijeli
  Prethodni tekstKanjon Cijevne

  Postavi odgovor

  Please enter your comment!
  Unesite Vaše ime ovdje