Vikend tura: Prekornica (Kula 1927mnv)

  0
  66
  O planini: Prekornica zahvata centralni dio Crne Gore, prostor između Nikšićkog polja i Maganika sa sjeverozapada i sjevera, kanjona Morače sa istoka, Bjelopavlićke ravnice i rijeke Zete sa zapada i juga.
  Najviši vrh planine Prekornice je Kula 1927mnv, I sa njega se pruža pogled na Nikšićko polje, Maganik, Kapu Moračku, Sinjavinu, Komove, Kamenik, Rebrčnik, Lisac, Brotnjik, Kučke planine, Prokletije, Rumiju, Lovćen, Podgoricu sa okolinom, Garač.
  Uspon ka vrhu Kula počinje od planinarskog doma ‘Studeno’ i traje oko 5 sati što zavisi od broja učesnika,visine sniježnog pokrivača i vremenskih prilika.
  Uspon nije tehnički zahtjevan ali zbog dužine staze(oko 8 km) preporučuje se fizički spremnim osobama.

  Opis ture: Sobzirom da smo turu za Prekornicu uskladili sa tradicionalnim usponom planinarskog kluba ‘Prekornica’ iz Danilovgrada (našim domaćinima), naši planovi su usklađeni sa planovima organizatora. Organizatori su planirali da na uspon krenemo svi zajedno oko 6h.
  Takođe, od strane domaćina obezbijeđen nam je besplatan smještaj (noćenje petak i subota) u planinarskom domu ‘Studeno’, kao ručak i večera nakon uspona.
  (!!)Broj mjesta u domu je ograničen.

  Od planinarske opreme potrebno je ponijeti: vreću za spavanje, planinarske zimske čizme, gamažne, aktivnu zimsku odjecu, štapove, čeonu lampu, krplje(po mogućnosti), hranu i vodu za 8-10 sati uspona. Završni uspon se može odraditi bez cepina i dereza, ali se mogu ponijeti.

  Polazak: Vrijeme polaska (petak) i vrijeme povratka (nedelja) dogovoriti sa vodičem.
  Prevoz: Sopstveni ili organizovani-zavisno od broja prijavljenih.
  Vodič: Dražen Pavličić, 069 555 978. Prijave pozivom na broj vodiča ili u prostorijama kluba utorkom i četvrtkom od 19-20h.
  Za sve dodatne informacije obavezno se konsultovati sa vodičem.

  (!!) U slučaju loših vremenskih prilika, klub zadržava pravo otkazivanja ture i ima obavezu da učesnike na vrijeme obavijesti o promjenama.

  Postavi odgovor

  Please enter your comment!
  Unesite Vaše ime ovdje